top of page

ORGANİK KAHVE NASIL ÜRETİLİR?


Organik kahve üretiminde amaç sürdürülebilir bir üretim döngüsü sağlamaktır. Ekosisteme uyum sağlamış çekirdek tür ve kültivarları yine ekosistemin kaynaklarına göre (rüzgar, yağış, ısı, rakım vb.) ve çiftçilerin tecrübeleri doğrultusunda seçilir. Kahve ağaçları direkt güneş yerine gölgede daha bereketli yetişir, dolayısıyla arazinin ağaçtan arındırılmamasına özen gösterilir. Ağaç yok ise işe gölge sağlayacak ağaçlar ekilerek başlanır. Böylece ekosistem içindeki kuş gibi canlılar da varlığını sürdürebilir. Geleneksel ekim yapılan bir arazinin organik tarıma elverişli hale getirilmesi 4-5 yıl sürer. Yabani ot temizliği çok sık, senede üç dört kere yapılır. Gübre olarak sadece kahve kirazının etli kısmı (çeşitli oranlarda, örneğin 800 gr toprağa 900 gr kahve kirazı), tavuk dışkısı ve çürümüş yapraklı, bitkili karışım (kompos) kullanılır. Mantar ile mücadele için ilaç yerine Alkali iyon aşılaması yapılır.

bottom of page